Schoorsteen herstellen Sint-Joris-Winge: Is uw schoorsteen kapot? Laat zeker tijdig uw schoorsteen herstellen!

Schoorsteen herstellen Sint-Joris-Winge: Gevelwerken Gaethofs heeft meer dan 25 jaar ervaring met het herstellen van schoorstenen in regio Sint-Joris-Winge, wij zijn dus m.a.w. de geknipte partner voor uw schoorsteenreparatie.

Is uw schoorsteen kapot? Laat uw schoorsteen herstellen door ons zodat u weer zorgeloos uw schouw kan in gebruik kan nemen.

Waarom is een schoorsteen herstellen belangrijk is?

Zonder onderhoud verouderen de dakbedekkingsmaterialen onverbiddelijk: na gelang van de seizoenen zetten dode bladeren, algen en korstmossen zich op het dak en op de schoorsteen van uw woning in Sint-Joris-Winge, om nog maar te zwijgen van gassen en andere luchtverontreinigende stoffen. Ze veroorzaken voortijdige, min of meer langzame en zichtbare degradatie van uw schouw. Om dit fenomeen te verhelpen, is het noodzakelijk om regelmatig een schoorsteenrenovatie te doen.

Vocht kan bij vorst zelfs scheuren of barsten in de schouw veroorzaken. Oplossing? Uw schoorsteen herstellen! Een schoorsteen renovatie geeft de materialen een tweede leven en vermijdt zo grote herstellingswerken.

Het esthetische aspect is ook niet te verwaarlozen: een mooie schone schoorsteen zonder mos is prettiger om naar te kijken!

Schoorsteen herstellen Sint-Joris-Winge

Is uw schoorsteen beschadigd? Wij kunnen deze volledig demonteren en indien nodig weer in elkaar zetten of gewoon de afdekking herstellen als u geen schoorsteen op uw dak wilt houden.

Ook kunnen wij, zonder uw schoorsteen te hoeven demonteren, losse of poreuze voegen herstellen. Bij het herstellen van de voegen verwijderen we ook bepaalde stenen die dan weer op uw schoorsteen worden teruggeplaatst.

Voorkom schade door preventief te reinigen!

Let op: we hebben het hier niet over schouwvegen (dat doen we niet!).

Het onderhoud of reinigen van een schoorsteen is zeer belangrijk om schade te voorkomen. Een schouw moet gemiddeld om de zeven à acht jaar een preventieve anti-mosbehandeling krijgen. Een eenvoudige schoorsteenreiniging daarentegen is om de twee jaar voldoende.

In tegenstelling tot wat je op het eerste gezicht zou denken, kun je beter niet wachten met het verwijderen van mos van je schoorsteen tot de schoorsteen helemaal verstopt is.

Om dakmosverwijdering in goede omstandigheden uit te voeren, moet u minimaal twee of drie dagen een periode zonder regen of wind hebben, zodat de producten de tijd hebben om in de stenen te dringen. Extreme hitte moet ook worden vermeden omdat het de verdamping van behandelingen versnelt, waardoor ze minder effectief worden.

De ideale periode hiervoor is daarom in het voorjaar, waardoor kan worden gecontroleerd of de winter geen schade aan de schoorsteen heeft veroorzaakt, en aan het einde van de herfst, als alle bladeren zijn gevallen en de dagen nog zacht zijn.

Schoorsteenrenovatie zelf doen of laten doen?

Het reinigen kan u eventueel zelf doen indien het dak plat of licht hellend is en er maar één verdieping is. Uiteraard is dit geen alledaagse klus. Daarom is het altijd beter om een ​​professionele schoorsteen hersteller in te schakelen, ongeacht of het gaat om het reinigen of herstellen van uw schouw.

Onze expert voert alle werken uit voor de renovatie van uw buitenschoorsteen: steen voor steen demonteren en weer in elkaar zetten.

We doen meer dan alleen schoorsteen herstellingen in Sint-Joris-Winge

Naast het renoveren van uw schoorsteen kunnen wij u ook andere diensten aanbieden die u interesseren. Is uw schoorsteenkap een beetje aangetast of is de kap er niet meer? U kunt profiteren van onze schoorsteenkap installatieservice in alle maten.

Daarnaast voeren wij de ombouw van schoorstenen uit. Ook voeren wij diverse gevelwerken uit in regio Sint-Joris-Winge & omstreken: reinigen, aanbrengen van antischuimmiddel en aanbrengen van waterafstotende producten. Ook voeren wij dakreinigingen en gevelreinigingen uit, zandstralen we gevels en zijn we specialist in voegwerken.

Ons advies?

De renovatie van uw schoorsteen voeren we uit door de pannen waterafstotend te behandelen. Zo bent u jaren gerust.

Wilt u graag advies op maat? Wij komen langs voor een vrijblijvend plaatsbezoek bij in Sint-Joris-Winge en u krijgt van ons een gratis offerte!