Gevel zandstralen Erps-Kwerps

Gevel zandstralen Erps-Kwerps: Een gevel zandstralen wordt omschreven als een ‘harde gevelreiniging‘ die gebruikt wordt voor het reinigen van sterk vervuilde gevels. Rudy Gaethofs is expert in gevels reinigen regio Erps-Kwerps en is daarom de geknipte partner om uw gevel te laten zandstralen.

Bij gevels met hardnekkig vuil heeft u de keuze tussen chemisch reinigen en zandstralen. Chemisch reinigen is een zeer effectief methode, maar helaas is deze niet zonder risico’s. Bovendien is deze methode niet heel goed voor het milieu.

Gelukkig is er nog een alternatief. U kunt namelijk ook uw gevel zandstralen. Deze methode is effectief, goed voor het milieu en relatief veilig. Hieronder gaan wij dieper in op de techniek gevel zandstralen. We bespreken eerst de voordelen en nadelen. Vervolgens bespreken we enkele aspecten waar u rekening mee moet houden, wanneer u besluit om voor deze methode te gaan.

Gevel zandstralen Erps-Kwerps: werkwijze

Voordat we ingaan op de voordelen en nadelen van een gevel zandstralen, gaan we eerst even bespreken hoe het precies in zijn werk gaan. Bij een reiniging met zandstralen wordt zand met een hoge druk tegen uw gevel gespoten. Het zand is zeer effectief om hardnekkig vuil mee te verwijderen en daarom is deze methode ook zo populair. Bovendien is het een milieuvriendelijker dan het chemisch reinigen van uw gevel.

De voordelen van uw gevel laten zandstralen regio Erps-Kwerps

Is het laten zandstralen van uw gevel een goed idee? Uiteraard. Lees hieronder alle voordelen en waarom u best een beroep doet op een expert!

Geschikt voor alle soorten vuil

Een belangrijk voordeel van reiniging met zandstralen is dat het effectief is voor vrijwel alle soorten vuil. Zit er bijvoorbeeld graffiti op uw gevel? Bij veel methodieken is het niet mogelijk om dit te reinigen, maar met zandstralen is dit bewezen effectief gebleken. Dit geldt ook voor roetplekken, mos, roest en verf. Voordat wij aan de slag gaan met uw gevel, gaan wij natuurlijk eerst kijken wat de beste methodiek is. Met onze vele ervaring weten wij precies hoe hardnekkig het vuil is en welke methode het beste werkt. Ook zijn wij op de hoogte van de verschillende soorten gevels.

Ideaal voor het renoveren van uw gevel

U kunt er in de eerste plaats voor kiezen om uw gevel alleen te laten reinigen. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om uw gehele gevel te renoveren. Dit is ideaal voor mensen die oude gevels hebben. Het renoveren van de gevel brengt ook verschillende voordelen met zich mee. U heeft dan namelijk de mogelijkheid om uw gevel te isoleren. Hiermee reduceert u de maandelijkse lasten. Ook stijgt de waarde van de woning met een nieuwe gevel en uiteraard ziet het er ook nog eens bijzonder mooi uit. Het reinigen met zandstralen is de meest effectieve reinigingsmethode alvorens u gaat renoveren.

Langdurig resultaat

Na een reiniging kunt u langdurig genieten van het resultaat. Dit komt omdat het een zeer grondige en effectieve reinigingsmethode is. Bij andere reinigingsmethodes kunt u doorgaans minder lang genieten van het effect. Het is dus ook een duurzame techniek, want u weet dan dat u de komende periode geen gevelreiniger meer hoeft in te schakelen. We raden u overigens nog wel aan om regelmatig uw gevel met zachte technieken te laten reinigen. Daarbij kunt u denken aan een stoomreiniging.

Het is relatief goedkoop

U denkt wellicht dat dit een dure methode is. Dit is echter niet het geval, want reinigen met zandstralen is juist relatief goedkoop. Het voordeel is namelijk dat de reiniging zeer snel gaat. Dit heeft natuurlijk effect op de prijs. Daarnaast heeft de expert ook geen dure middelen nodig voor de reiniging. Wij zijn voorzien van geavanceerde apparatuur en kunnen dus ook snel en effectief de gevel met zandstralen reinigen.

Het maakt de originele kleur weer zichtbaar

Deze manier van reinigen is zo effectief dat het zelfs de originele kleur van uw gevel weer zichtbaar kan maken. Bij gevels die weinig zijn onderhouden weet u misschien niet eens meer wat de originele kleur is. Gelukkig kunt u deze weer zien na de reiniging en voor veel mensen is dit echt een aangename verassing.

Nadelen van gevelreiniging met zandstralen

Uiteraard kent deze manier van reinigen ook enkele nadelen. Het is belangrijk om daar ook rekening mee te houden, want deze vorm van reinigen is niet geschikt voor alle soorten gevels.

Het kan uw gevel beschadigen

Bij harde reinigingsmethodes zoals reiniging met zandstralen, loopt u een groter risico op beschadigingen van de gevel. Bepaalde versieringen kunnen vatbaar zijn voor de reiniging. Dit geldt ook voor ramen en deuren. Ramen en deuren moeten dan ook op een correcte manier worden afgedekt om problemen te voorkomen. Daarnaast zijn gevels met zacht gesteente doorgaans niet geschikt voor deze reinigingstechniek. Voordat we besluiten om uw gevel met zandstralen te reinigen, kijken we natuurlijk eerst of dit wel de beste methode is.

Het maakt veel lawaai

Deze reinigingstechniek maakt ook veel lawaai. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar we geven het liever op voorhand mee.

Gevel zandstralen Erps-Kwerps: het is specialistenwerk

Gevel zandstralen Erps-Kwerps: 1 adres -> Rudy Gaethofs! 

Bij sommige reinigingsmethode loopt u relatief weinig risico. Dat is bij deze methode helaas niet het geval. Als het werk niet goed wordt gedaan, dan kan de gevel onomkeerbaar beschadigd raken. Daarom raden wij u altijd aan om dit door een professional te laten doen. Gelukkig hebben wij veel ervaring met verschillende reinigingstechnieken. Dit geldt dus ook voor gevelreiniging met zandstralen.

Meer dan alleen gevels schoonmaken

Behalve gevels reinigen, voeren wij ook diverse gevelwerken uit in Erps-Kwerps & omgeving zoals voegwerken, gevelreinigingdakreiniging en schoorsteen herstellen.

Neem contact bij vragen en/of vraag een vrijblijvende offerte op

Heb je vragen over de mogelijkheden om gevels en muren te laten reinigen door een expert? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Wij komen vrijblijvend langs bij u in Erps-Kwerps voor een plaatsbezoek waarna u een gratis prijsofferte op maat ontvangt. Wij staan garant voor een scherpe prijs die door een ervaren voeger uitgevoerd wordt volgens jouw wensen.